Corria l'anny 1974

"Times are Changing" cantava Bob Dylan.

La llarga dictadura agonitzava, el no llunyà Maig del 68 Francès i aquesta filosofia mística que impregna la nostra manera de viure, "Fes l'amor no la guerra", feia que visquéssim submergits en un ambient d'optimisme i esperança.

Ginsberg, Keruac, Alan Watts, que ens va introduir en les filosofies Orientals, van ser els nostres autors de capçalera.

A més estàvem en el lloc perfecte, l'Illa de la calma,màgica i esplèndida , tot feia presagiar que un món millor era possible.

En aquest context, l' Ajuntament d'Eivissa, va concedir els primers vuit permisos per a la venda en carrer Major i adjacents, a aquests primers vuit joves van seguir varis més en el 75. Inspirats pel Mediterrani, font de grans cultures que van desembarcar l' Illa al llarg dels segles, i per la filosofia de viure en pau, comencem a treballar el cuir, metalls i pedres de Mauritana. Així comença el que avui és el Mercat més antic de l' Illa.

Han transcorregut 38 anys, alguns com Mercat del Port segueix bategant en el cor de la Marina. Els ja veterans, i una nova generació de joves seguim treballant amb il·lusió, i pensant que un món més just encara és possible.